Газовий VS Вугільний гриль

1 min read

Страви на грилі викликають в людини неабиякий апетит завдяки неймовірному аромату та яскравому вигляду. Запікати таким чином можна як овочі, так і м'ясні інгредієнти. Запечені страви більш корисніші ніж смажені на пательні, шматочки мають зверху скоринку, а всередині залишаються соковитими.

 

Гриль – це кухонний інвентар, завдяки якому і готується корисна їжа. Але найчастіше у користувачів виникають питання щодо вибору товарів в магазині та правильного використання засобів для приготування смачних страв. Щоб відповісти на ці питання, необхідно знати, які саме функції і режими є в різних типах – газовому грилі та вугільному. Тому вважаємо за потрібне перелічити їх усі. Таким чином, легше буде обрати саме той товар, який потрібен певному споживачу.

Який гриль вибрати – основні відмінності

 

Перед споживачем стоїть вкрай не проста задача, коли необхідно зробити найкращий вибір грилю та певну модель і фірму. Адже два варіанта – і вугільний, і газовий гриль виконують ту саму роль та нагріваються за допомогою вогню. Але вони різняться:

  • технологією приготування;
  • швидкістю обсмаження;
  • та власне смаковими якостями готової страви.

 

Вугільний гриль або, як його ще називають дровяний – це класика споріднена до мангалу на природі. Виникає питання – для чого потрібний вугільний гриль? Він завжди використовується на відкритому середовищі, тобто страва має доступ до повітря та рівномірно просмажуться за рахунок прогріву дров чи вугілля. Звісно за таким обладнанням потрібно слідкувати. Тобто виникає необхідність бути поруч з мангалом, щоб нічого не пригоріло.

 

Для чого потрібний газовий гриль? На відміну від класики, газовий апарат не потребує такого ретельного спостерігання, він рівномірно просмажує їжу, але в результаті вона не має деревного аромату, як під час приготування на вугільному грилі. Основні відмінності газового приладдя від вугільного:

  • функціонує від горілки та газового балона;
  • збирається складніше та має компактні розміри;
  • має регулятори температури;
  • немає функції підкопчення;
  • розігрівається після 15 хвилин.

Зазвичай газові виглядають більш привабливо, але й коштують дорожче ніж класичні варіанти. Де купити газовий гриль, якщо потрібно мати змогу швидко і постійно готувати корисну їжу? Звісно, в популярному інтернет-магазині грилів України.

який гриль вибрати

Вугільний гриль та правила використання

 

Хоча газові грилі є популярним (і зручним) варіантом для дому, деякі стверджують, що вони просто не надають страві барбекю ностальгічного димного аромату.

 

Вугільний гриль може стати чудовим доповненням до вашого кулінарного арсеналу, але, якщо ви ніколи раніше ним не користувалися, він може налякати! Отже, розберемо кроки, необхідні для початку роботи, щоб ви могли впевнено приступити до приготування на грилі. Але спочатку з'ясуємо де купити вугільний гриль. Цей важливий прилад продається в онлайн-магазині та обов'язково знадобиться в літній сезон всім без винятку.

 

Є два методи приготування на грилі, чи то газовий, чи вугільний гриль, про які повинен знати кожен.

 

Перший варіант – це приготування на прямому вогні, другий – на непрямому.

 

Щоб готувати на прямому вогні, вам потрібно це робити прямо над гарячим вугіллям. Щоб готувати на непрямому вогні, необхідне місце на решітці гриля, під яким не повинно бути деревного вугілля. Це місце все ще гаряче (так само, як гаряча конвекційна піч), але, оскільки під ним немає вугілля, ви отримуєте більш щадний метод приготування, який краще підходить для продуктів, які потребують більше часу. Теперь для вас стане легше смажити на решітці будь що – креветки, шашлик, стейк чи бургери.

Газовий чи вугільний гриль обрати?

 

Головні плюси вугільного гриля ви вже помітили – це низька ціна конструкції та палива, можливість готувати з димком. Мінусом цього апарату є те, що господарю необхідно слідкувати за приготуванням і неможливо визначити точну температуру прогріву.

 

Газові грилі безпечні, залишаючи мінімальний вуглецевий слід. Газ також неймовірно ефективний і простий в обслуговуванні. Ось шість плюсів газового грилю:

  1. Економно та ефективно. Це важливо для тих, хто часто готує на грилі і не хоче купувати деревне вугілля.
  2. Легко чистити. Деякі грилі можуть бути брудними, і їх важко привести до ладу. З газовим грилем ви можете легко очистити як решітки, так і спорожнити жироуловлювач без проблем.
  3. Газовий гриль швидко нагрівається.
  4. Їжа на грилі здоровіша. Вірте чи ні, але смажити їжу на газовому грилі корисніше, ніж використовувати інше кухонне обладнання. Це відбувається тому, що на решітці шкідливий для здоров’я жир стікає з їжі.
  5. Простота використання. Управління газовими приладами подібне до плити, оскільки температуру та розмір полум’я легко регулювати за допомогою ручок на передній частині гриля.
  6. Виділяють мало диму. Вони вважаються безпечними, оскільки не виділяють багато диму, який шкідливо вдихати.

Газовий гриль необхідний для будь-якої кухні на відкритому повітрі, і він часто постачається з багатьма аксесуарами, які роблять приготування їжі приємнішим. Тому він важливий для любителів готувати на природі, оскільки він не має собі рівних за зручністю та ціною. А придбати його можна в магазині Grillmag.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours